‘Laurus Adriaan’, de trots van het Veerse Meer

Zaterdag 18 maart 1989 toonde Kees van de Kreeke vol trots zijn nieuwe viskotter ‘Laurus Adriaan’ , registratiekenteken ‘Goe 5’, aan een groot gezelschap familieleden, vrienden en zakenrelaties.
Vandaag de dag vergapen zich nog steeds  busladingen vol dagjesmensen en passanten aan het schip, de kade en de te drogen hangende netten. Een karakteristiek plaatje aan de oude landbouwhaven van Wolphaartsdijk.
De kotter werd gebouwd bij de werf 'De Alm‘  in Werkendam en is ingericht voor de visvangst op het Veerse Meer. De lengte van het schip is 16 meter en de breedte 4,50 meter. De diepgang is 1,60 meter.  Een Scania DN 9 – motor en een vierblads 36”-schroef zorgt voor de aandrijving van het schip. Voor het schoonspoelen van de fuiken is er een speciale pompinstallatie.  Na gedane arbeid is het goed rusten in de kajuit met 2 slaapplaatsen

.