Handhavingsacties tegen ondermijning door criminele netwerken

De politie houdt regelmatig acties in verband met mogelijke ondermijning door criminele netwerken. Doel van deze acties is de ondermijning vanuit de havengebieden tegen te gaan.
Het is algemeen bekend dat de Europese havens gebruikt worden door de georganiseerde criminaliteit om allerlei illegale goederen Europa in te krijgen. Verschillende zeehavens hebben afgelopen jaren flink geïnvesteerd in veilige en integere havens met bijbehorende industriële complexen en logistieke knooppunten. Daarbij ligt de nadruk op het tegengaan van ondermijning. Ondanks al deze inspanningen blijft de aanpak van ondermijning in de havens complex. Doordat verschillende handhavingsinstanties samenwerken en daarbij gebruik maken van elkaars expertise, kan er een stevige vuist gemaakt worden tegen ondermijning.
Ziet u om u heen zaken/personen die u niet vertrouwt licht dan via 112 de politie in.

Controle vispassen

Zaterdagavond 6 juli 2019 was er een controle op de vispassen. Zeelandbreed werd met 8 voertuigen controlerondes gereden. Er werd gecheckt op geldigheid VISpas, ID-bewijs. Ook de vangst werd gecontroleerd. De boetes beginnen met € 90,00. Zorg dat uw papieren in orde zijn en neem enkel toegestane vis mee.

WiFi storingen

De afgelopen tijd waren er diverse storingen in de WiFi-verbinding. De leverancier Skylink heeft per beging juli het volgende bericht:
Onderhoud
Deze week hopen we onderhoud aan ons netwerk uit te voeren. Dat voeren we uit binnen ons standaard service window tussen 0:00 en 6:00. Bij regulier onderhoud is er weinig impact en merkt u er doorgaans niets van. Bij dit onderhoud verwachten we dat de verbinding langere tijd verbroken kan zijn binnen het genoemde tijdsbestek, daarom melden we dit aan u.
Achtergrond informatie
Directe oorzaak van dit onderhoud is de storing die we enkele weken terug gehad hebben met onze transit provider waarmee ons netwerk op het web gekoppeld is. Ondanks dat we bij die provider een dubbel uitgevoerde verbinding hebben heeft die storing te lang impact gehad op onze dienstverlening en zijn we nog niet geheel tevreden met de stabiliteit. Daarom koppelen we komende nacht(en) een extra transit provider in ons netwerk erbij. Deze provider heeft een geheel onafhankelijk netwerk naar de grote internetknooppunten. Bij een storing kunnen we zonder enige uitval omschakelen en onze dienstverlening naar een nog hoger niveau tillen.

Viswedstrijd voor de jeugd camping 't Veerse Meer 5 juli 2019

Vrijdagavond was er weer de jaarlijkse jeugdwedstrijd. Maar liefst 35 vissertjes van het dorp, de campings en jachthavens verschenen op camping ’t Veerse Meer. Als vanouds werden we weer zeer gastvrij ontvangen door de familie Jasperse.

44 vissen groot en klein werden gevangen. De grootse vis was een karper van 45 centimeter.

Kiara, Geert, Julian, Boaz, Bruno, Sven, Lotte, Thibo, Jamilla, Leonard, Merel, Jan, Ria, Guus, Xenne, Yune, Dag, Joanne, Emma, Jelmer, Amber, Arwan, Marino, Lars, Stef, Laura, Laura, Naomi, Sebastian, Janette, Melani, Lizzi, Dylana, Lia, Tiem, Karel, Sabina, Cindy, Jessica, Brit en Marijke en het bestuur van Visserij- en Hengelsportvereniging De Zandkreek hadden een schitterende avond. Supermarkt Spar De Veerhoeve, familie Ossewaarde,  stelde prijzen, snoep en limonade beschikbaar voor de vissertjes. Naast de gastvrijheid stelde Camping ‘t Veerse Meer voor de winnaar een prachtige beker beschikbaar.
De pechprijs was voor Jari in verband met een gebroken arm opgelopen bij het steppen. Thibo ging aan de haal met de 1e prijs.

Viswedstrijd voor de jeugd 5 juli camping 't Veerse Meer 19.00 u

Vrijdag 5 juli 2019 organiseert Visserij- en Hengelsportvereniging De Zandkreek weer de jaarlijkse jeugdwedstrijd op camping ’t Veerse Meer van de familie Jasperse.

Meisjes en jongens tot 15 jaar uit Wolphaartsdijk of die op een camping of in een haven verblijven mogen meedoen.

De ouders en/of grootouders/verzorgers van deze jeugdgasten mogen ook een hengeltje uitwerpen.

Voor alle vissers tot 15 jaar is er een prijsje beschikbaar.

In de gastvrije ambiance van camping ’t Veerse Meer beleven de meisjes en jongens een prachtige avond.
Door camping ’t Veerse Meer van de familie Jasperse wordt een beker beschikbaar gesteld en supermarkt Spar De Veerhoeve van Ronald Ossewaarde zorgt tijdens de wedstrijd voor een snoeperijtje en drankje.

Opgave voor deelname bij:
C. van de Kreeke, Papeweg 1, tel: 06-22416893
of
Receptie Camping ’t Veerse Meer, tel: 0113-581423

of op 5 juli vanaf 18.30 u bij de ingang van de camping.

- Plaats: Camping ’t Veerse Meer
- Aanvang 19.00 uur
- Einde 20.30 uur
- Deelname is gratis

 

Allemaal tot zien bij de jeugdviswedstrijd!!!!

Palingwedstrijd zaterdag 29 juni 2019

Er hadden 11 vissers zich gemeld bij Kanoa om 19.30 uur.
Wij zijn om 19.45 uur naar de visstek gegaan en om 20.00 uur lagen we met de lijnen in het water.
Het was een schitterende avond. De eerste paling meldde zich om 21.45 uur bij Theo Fokke. De visser was aan de wandel gegaan en Rien had hem maar binnengehaald. Een mooie paling van 48 cm.
Er werden in het totaal door 5 vissers 7 palingen(tjes) naar boven gehaald.

De uitslag:
1. Jan Fokke, 1 paling, 60 cm
2. Sjaak Groenewegen, 2 palinkjes, 53 cm
3. Jacques de Jager, 2 palinkjes, 52 cm
4. Theo Fokke, 1 paling, 48 cm
5. Huib Bliek, 1 paling, 45 cm

Het was al met al een geslaagde avond. Iedereen vond het ontzettend leuk en vissen in het Veerse Meer is voor herhaling vatbaar.
Allemaal een goede vakantie en misschien tot 5 juli bij de jeugdwedstrijd bij de camping Veerse Meer.
De wedstrijdsecretaris van De Zandkreek

Jacques de Jager

5e viswedstrijd 15 juni 2019 bij de verkeerspost te Hansweert

Het begon nogal regenachtig, maar het werd al zeer snel droog en een behoorlijke temperatuur. Er waren 15 deelnemers die om 13.00 uur de wormen te water lieten. Karel van Maasdam had al snel na de eerste worp om 13.00 uur een botje boven water wat goed was voor de tulband.
Monica van Loo wist als enige 2 zeebaarzen te landen waar ze eerste mee werd.

 De tulband: Karel van Maasdam
1. Monica van Loo, 2 vissen, 47 cm
2. Jacques de Jager, 1 vis, 26 cm
3. Sjaak Groenewegen, 1 vis, 24 cm
4. Karel van Maasdam, 1 vis, 18 cm
5. Harry Coenders, 1 vis, 16 cm
6. Peter van de Ende, 1 vis, 14 cm 

Tot ziens eventueel bij de Jeugdwedstrijd 5 juli op camping ‘t Veerse Meer bij familie Jasperse.
Allemaal een goede vakantie toegewenst en tot 14 september 2019 bij Nikkelshoek Kapelle van 15.30 u tot - 18.00 uur.
Wedstrijdsecretaris De Zandkreek
PS: Reserveer de datum in de agenda
Voor de leden is er een proefwedstrijdje vissen op 29 juni 2019 in het Veerse Meer met 2 hengels tot +/-  23.00 uur. Verzamelen om 19.30-19.45 bij Kanoa (waar ze kano’s verhuren). We willen gaan vissen of bij gehandicaptenvissteiger of in de put naar gemaal toe.

Kwal

De provincie waarschuwt voor Japanse kruiskwallen in het Veerse Meer. De kwal is slechts twee centimeter groot, maar aanraking kan jeuk, prikkeling en een rode huid veroorzaken. 

Bij Wolphaartsdijk, Kortgene en in de kreek bij Oranjeplaat worden waarschuwingsborden geplaatst maar mag nog wel worden gezwommen. Op andere populaire zwemplekken wordt de aanwezigheid van de dieren ook de komende tijd nog door Rijkswaterstaat in de gaten gehouden. 

Huidreactie

In het Veerse Meer komen diverse kwallensoorten voor. De meesten zijn onschadelijk voor mens en dier. Bij aanraking van de kruiskwal kunnen er klachten zoals jeuk, prikkeling en een rode huid ontstaan. Bij mensen die last hebben van overgevoeligheid kunnen de huidreacties nog wat heftiger zijn. 

De Japanse kruiskwal is ongeveer twee centimeter groot. De naam is afgeleid van het kruisje dat op de kwal te zien is.  Aan de rand van zijn lichaam heeft het dier tentakels waarmee het kan steken. Ook in eerdere jaren dook de Japanse kruiskwal in het Veerse Meer op.

 

https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/provincie-waarschuwt-voor-japanse-kruiskwal-in-veerse-meer~aa96a089/

4e viswedstrijd 8 mei 2019 aan de schapendijk Colijnsplaat

Het was mooi visweer met de wind op de kant. Er waren 15 vissers op komen dagen. Om 16.00 uur klonk het aloude startschot. Niets stond in de weg om een prachtige vangst binnen te halen. Floor Feleus wist de eerste vis te vangen. Natuurlijk goed voor de tulband. Er waren 2 vissers die ieder 2 vissen wisten te vangen. Er werd voornamelijk bot(jes) naar boven gehaald. 4 vissers wisten in totaal 6 vissen boven te halen.

De tulband:
Floor Feleus

De uitslag:
1e Floor Feleus, 2 vissen, 52 cm
2e Monica van Loo, 2 vissen, 38 cm
3e Jan Fokke, 1 vis, 34 cm
4e Rien Verwei, 1 vis, 17 cm

De volgende wedstrijd is 15 juni 2019 aan de verkeerstoren Hansweert van 13.00 u -15.30 u.
De wedstrijdsecretaris